شیشه و کاربردهای آن
شیشه ماده ای سخت و انعطاف ناپذیر می باشد که می تواند بسیاری از اجسام را خراش دهد (برای خط انداختن خود شیشه از الماس که سخت تر از شیشه است استفاده می کنند) شیشه ماهیت شفاف و شکننده دارد اما در برابر زنگ زدگی و مواد شیمیایی نظیر اسید ها و بازها مقاوم است (فقط اسید فلوئوریدریک شیشه را در خود حل می کند).
شیشه از دیرباز تا امروز
اولین مواجه انسان با شیشه از مواد باقی مانده آتش فشان ها بوده. در آتشفشان سیلیس در گرمای بالا ذوب و بعد از سرد شدن، انسان ها آن را از بقیه مواد آتشفشانی جدا می کردند. با گذشت زمان انسانها توانستن آنرا مصنوعی تولید کنند. باستان شناسان معتقدند اولین بار شیشه در ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در مصر استفاده شده که بعلت ناخالصی زیاد نور را بطور کامل از خود عبور نمی داده. در اروپا در قرون وسطا شیشه در زیبایی ساختمان کاربرد زیادی پیدا کرد. در ایران نیز شیشه مخصوصا رنگی آن جایگاه ویژه ای پیدا کرد. استفاده از شیشه رنگی در اروسی علاوه بر زیبایی باعث دفع حشرات موذی هم می شد.
مواد اولیه جهت تهیه شیشه سیلیس، کربنات دوسود و سنگ آهک می باشد که پس از مخلوط و گرما دیدن و ذوب شدن به مرحله قالب گیری و خنک شدن می رسند.
دلیل استفاده از شیشه در ساختمان این است که نور را از خود عبور می دهد ولی ساختمان را از ورود حشرات، باد و بارون و .. محافظت می کند و با شیشه می توان علاوه بر اینکه فضاها را از یکدیگر تفکیک کرد، نور کافی برای محیط را تامین کرد. در ضمن شیشه نسبت به دیگر مصالح مقرون بصرفه بوده و می توان در ابعاد بزرگ و حتی نماهای کاملا شیشه ای از آن استفاده کرد.
کاربرد شیشه در ساختمان
- شیشه در پنجره
- درب شیشه ای
- نرده شیشه ای
- پارتیشن شیشه ای
- نمای شیشه ای
- کابین دوش شیشه ای
دیدگاهتان را بنویسید