کرتین وال کپ دار چیست؟
واعظی وین خدمات مختلفی را در زمینه کرتین وال (Curtain Wall) به مشتریان خود ارائه میدهد. یکی از این خدمات مربوط به کرتین وال کپ دار است. اما در حقیقت وقتی میگوییم کپ دار مقصود دقیقا چیست؟ در این مقاله قصد داریم تا پاسخ این سوال را به شما بدهیم. پس در ادامه همراه ما باشید و بیشتر با این نوع نمای شیشهای آشنا شوید.
کرتین وال فیس کپ چیست؟
کرتین وال کپ دار یا فیس کپ، یکی از انواع نمای شیشهای ساختمان است که در آن شیشهها با درپوشهای آلومینیومی روی سازههای لامل (پروفیلهای آلومینیومی) نصب میشوند. این نوع نما، یک سازه خود ایستا است که بارهای مرده و زنده را بر روی خود تحمل میکند و بر روی ساختمان اثری نمیگذارد. کرتین وال کپ دار، از نظر زیبایی و تنوع طرحها، مزایای بسیاری دارد و میتواند با مصالح دیگری مانند سنگ، آلومینیوم کامپوزیت، سرامیک و غیره ترکیب شود.
کاهش بار بر روی ساختمان را میتوان یکی از نکات بسیار مهم در ساخت و ساز در نظر گرفت که مورد توجه اکثر مهندسان است. این موضوع از جهت ایمنی ساختمان و هزینههای جانبی بسیار موثر است.
در مورد کرتین وال بیشتر بدانید: کرتین وال چیست؟
اجزای کرتین وال کپ دار
کرتین وال کپ دار، از اجزای زیر تشکیل شده است:
- لاملها: لاملها در حقیقت پروفیلهای آلومینیومی هستند که به صورت افقی یا عمودی روی ساختمان نصب میشوند و سازه اصلی کرتین وال را تشکیل میدهند. لاملها، بارهای مرده و زنده را بر روی خود تحمل میکنند و به ساختمان انتقال نمیدهند. لاملها، از طریق براکتها یا انکرها به ساختمان متصل میشوند.
- شیشهها: شیشهها مصالح پرکننده هستند که در فضاهای مستطیلی ایجاد شده توسط لاملها قرار میگیرند. شیشهها، میتوانند از نوع تک جداره، دو جداره، سه جداره، ضد گلوله، ضد حریق، ضد انفجار و غیره باشند. شیشهها، با استفاده از لاستیکهای EPDM، در محل اتصال به لاملها، هوابندی و آب بندی میشوند.
- درپوشها: درپوشها یا همان کپها، قطعات آلومینیومی هستند که دور تا دور شیشه را احاطه میکنند و شیشه را روی لامل فیکس میکنند. درپوشها، خطوط مشخص و نمایانی را بر روی نما ایجاد میکنند و میتوانند از رنگها و طرحهای مختلفی باشند. درپوشها، میتوانند به صورت شیدر یا سایهبان نیز عمل کنند.
چند نکته جالب درباره کرتین وال: زیبایی نمای کرتین وال در ساختمان های مدرن
مزایا و معایب کرتین وال کپ دار
کرتین وال کپ دار، مزایا و معایب زیر را دارد:
مزایای کرتین وال کپدار:
- زیبایی و جذابیت نما
- تنوع طرحها و رنگها
- سبکی و کاهش بار مرده ساختمان
- سرعت بالای اجرا
- عایق بودن در برابر حرارت، رطوبت و صوت
- قابلیت ترکیب با مصالح دیگر
- قابلیت نصب بازشو
- قابلیت تغییر در سایز و ابعاد مختلف
- داشتن جلوه خیره کننده در شب و روز
- کاهش هزینههای بهره برداری و نگهداری ساختمان
- واکنش تنشی مناسب در مقابله با حوادث طبیعی به ویژه زلزله
معایب کرتین وال کپ دار:
- هزینه اجرا
- نیاز به نظارت و کنترل کیفی دقیق
- نیاز به تعمیر و تعویض در صورت شکستگی شیشهها
- نیاز به تمیز کردن مرتب شیشهها
- افزایش نور و شدت خیرگی در فضاهای داخلی
خدمات کرتین وال کپ دار
کرتین وال کپ دار، یکی از نماهای شیشهای ساختمان است که با استفاده از لاملها، شیشهها و درپوشها، یک سازه خود ایستا را تشکیل میدهد. این نوع نما، مزایای زیادی از نظر زیبایی، تنوع، سبکی، عایق بودن و سرعت اجرا دارد. اما همچنین معایبی مانند هزینه بالا، نیاز به نظارت و تعمیر و تعویض و نور و خیرگی را نیز دارد. بنابراین، باید با توجه به شرایط و نیازهای هر پروژه، از این نوع نما استفاده کرد. اگر میخواهید بیشتر در خصوص این نوع نما بدانید و از مشاوره رایگان استفاده کنید، فقط کافی است به صفحه خدمات کرتین وال کپ دار مراجعه کرده و با کارشناسان واعظی وین در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید